21 Ekim 2012 Pazar

MAVİ HAŞHAŞLI PASTA


Kullanacağınız kek kalıbını margarin ile yağlayın. Mavi haşhaşları hiç boşluk kalmayacak kadar serperek yüzey oluşturun.
Önce şerbeti hazırlayın. Şerbet için bir tencereye 1.5 su bardağı toz şeker ve 1.5 su bardağı su konarak kaynatılır.Tam kaynama noktasına erişince birkaç damla limon sıkılarak altı kapatılır.kenara soğuması için bırakılır.
Oda sıcaklığında 3 yumurtayı bir kaba kırın. Bir su bardağı şeker ile çırpın. İçine 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı mavi haşhaş tohumu, 1 su bardağı ince irmik iyice karıştırılır. Bu karışıma 1.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya elenerek ve tahta kaşık kullanarak eklenir. Hazırlanan kabına dökülerek 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirilir.

Fırından alınır. Soğumaya bırakılır. 5-6 dakika bekledikten sonra soğumuş olan şerbet üzerine dökülür.Tamamını emer.Soğuduktan sonra hazırlanan krem şanti üzerine sürülür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder