14 Ekim 2012 Pazar

RAKI MEZELERİ


KAĞITTA PASTIRMA: Yağlı kağıtları mektup zarfı büyüklüğünde kesin. Üzerlerine sıvıyağı sürün. Her birinin ortasına bir dilim domates, bir dilim pastırma, doğranmış sivri biber, maydanoz yaprakları ve arzuya göre bir miktar tereyağı koyun..Kıvırıp bükerek paketleyin.Kağıdın dış yüzeyine de sıvıyaıı sürün ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

CUNDA ADASI CACIĞI : Derin bir kapta 200 gram süzme yoğurdu çırpın. çırparken içine yarım çay bardağı zeytinyağı, ve 2 diş ezilmiş sarımsak ilave edin. Yoğurt sarımtrak bir renk alana dek karıştırın. Diğer tarafta kabukları soyulmuş salatalıkları minik doğrayın., tuzlayın ve böyle 10 dakika beklettikten sonra yoğurdun içine alın. dereotu ile süsleyerek servis yapın.

İZOT : 1 çorba kaşığı biber salçası, yarım su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı köfte baharını karıştırın. Baget ekmeği dilimleyip kızarttıktan sonra, üzerine sürerek servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder