14 Ekim 2012 Pazar

TİTANİK SON AKŞAM ANISINA: KUŞKONMAZ SALATASI, SAFRAN VINAIGRETTE VE ŞAMPANYA SOSU İLE...


Kuşkonmaz, genellikle ilkbaharda mevsimi itibarı ile daha sık görülür. Pişirmesi çok değişik şekillerde yapılabilir.Buharda, kaynayan su içersinde, grill olarak, sotelenerek gibi...Vitamin C ve B6 içerir. Gıda uzmanlarının "super food" olarak isimlendirdiği bir sebzedir..Titanik anılarını anarken, yitip giden yolcuların anısına mönüden kuşkonmaz salatasını gözden geçirelim. 

  • Ayıklanmış kuşkonmaz
  • Derin bir kapta tuz eklenerek kaynama noktasına getirilmiş su
  • Yarım çay kaşığı safran
  • 2 çay kaşığı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı şampanya veya beyaz şarap
  • 1 yemek kaşığı Dijon hardalı
  • Bir çimdik şeker
  • 6 yemekkaşığı extra kalite zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 1/2 tatlı kırmızı biber, sarı biber
  • Yeşil salata yaprakları
  1. Sebze soyacağı ile kuşkonmazları temizleyin, diplerindeki sert kısımları traşlayın..
  2. Kaynayan suya atın, ezilmesine izin vermeden, kontrol ederek hafif yumuşamasını sağlayın
  3. Kevgire alın, soğun sudan geçirin, soğuması için kenara bırakın.
  4. Başka bir kasede 2 yemek kaşığı kaynar suyun içinde erittiğiniz safranı, birkaç dakika bırakın daha sonra üzerine şampanya, şeker ve hardalı ekleyin.Zeytinyağı ilave ederek karıştırın.Tuz ve karabiber ekleyin.
  5. Kuşkonmazları, şerit şeklinde kesilmiş biberleri ekleyin, hafifçe karıştırın ve vinaigrette sosun her tarafa dağılmasını sağlayın.
  6. Servis tabağında yeşillikler arasına yerleştirerek sunabilirsiniz.


Titanik'te birinci sınıfta yolculuk yapmakta olanların akşam yemeği giysileri...




                                         Titanik sofraları için özel üretilmiş takımlar...


     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder